Blogi
Suojelun käsitteistö ja kriteeristö kaipaavat tuoreuttamista
Sotien jälkeistä arkkitehtuuria puretaan nyt vauhdilla. Voisiko rakennusten suojelua ja säilyttämistä edistää uudistamalla termistöä tai laskemalla teknisen käyttöiän rimaa?
Aikaisempia blogijulkaisuja
Kiertotalous ja rakennetun ympäristön arvot puntarissa
Siirtyminen tuhlaavaisesta purkamisesta ja uudisrakentamisesta kestävään korjaus- ja muutosrakentamiseen on ympäristösyistä välttämätöntä. Siirtymä kertakäyttökulttuurista kiertotalouteen edellyttää kokonaisvaltaista muutosta totutuissa menettelytavoissa – myös uusia tapoja tarkastella olemassa olevaa rakennettua ympäristöä ja siihen sisältyviä arvoja.
1970-luku tulee!
1970-luvun rakennettu ympäristö on juuri nyt monessa suhteessa ajankohtainen. Rakentamisen volyymi oli 1970-luvulla suuri, ja kohteet ovat tulleet laajasti peruskorjausikään.
Infraa päin!
Infrastruktuurin näkökulma rakennettuihin kulttuuriympäristöihin eroaa rakennusperinnön tyypillisestä näkökulmasta.
Moderni rakennusperintö haltuun teemainventoinneilla
Pirkanmaan maakuntamuseo kartuttaa maakunnan modernin rakennusperinnön tietovarantoa laatimalla teemainventointeja osana alueellisen vastuumuseon kulttuuriperintötiedon edistämistehtävää.
Kestävää rakennettua hyvinvointia
Hyvinvointipaatoksen uutta ihannoiva elämäntapamme on koetuksella ja kulutusmyönteiset tavat ja ihanteet on haastettu. Miten toimia, jotta myös lapsemme ja lastenlapsemme saisivat nauttia hyvinvoinnista ja planeetastamme?
Säästyvätkö viisikymppiset vanhainkodit ja ostarit jatkossa?
Rasvasota, Pohjois-Karjala-projekti, mikroprosessori, ydinreaktori, Salora, Hai-saappaat, mikrohousut, YYA, UKK, EEC, suomettuminen, liennytys, myllykirje, Koijärvi, aluepolitiikka, peruskoulu…