Siirry suoraan sisältöön

Liikuntaympäristöt

Suomessa on aina liikuttu luonnonympäristöissä. Kaupungistuminen ja lisääntynyt vapaa-aika vauhdittivat liikuntaympäristöjen rakentamista. Niistä on tullut oleellinen osa jokapäiväistä elinympäristöämme ja rakennettua maisemaamme.

Liikuntapaikkojen suunnittelun ja rakentamisen aloitteentekijöinä ja asiantuntijoina ovat lajien aktiivit, järjestöt ja seurat olleet ratkaisevia. Kunnat ovat investoineet liikuntapaikkarakentamiseen. Valtion tuki on vuosikymmeniä ollut keskeinen liikuntapoliittinen väline. Sillä on tuettu liikunnan kansalaistoimintaa, opastettu rakentamista, linjattu liikuntakulttuurin kehitystä sekä liikuntatieteellistä tutkimusta.

Hyvinvointi-Suomen liikuntaympäristöt -tietokanta

Sivustolla on julkaistu Museoviraston tekemä inventointi Hyvinvointi-Suomen liikuntaympäristöt. Inventointitietoa on 38 eri kunnasta, alueita on yhteensä 80 ja kohteita yli 600.

Aineisto on tallennettu vuosina 2011–2013 Museoviraston ja Liikuntatieteellisen Seuran Hyvinvointi-Suomen liikuntaympäristöt -hankkeessa opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Tietoja ei päivitetä eikä mahdollisia virheitä tai puutteita korjata.

Hyvinvointi-Suomen liikuntaympäristöt -tietokanta

Sivuston evästeet

Tervetuloa Rakennettu hyvinvointi -sivustolle. Tämä sivusto käyttää evästeitä.